Menu

Регистрована пољопривредна газдинства из параћинске општине могу конкурисати за доделу средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, на конкурсу који је Општина Параћин расписала, на основу средстава опредељених финансијским планом Управе за локални економски развој, јавне службе и друштвене делатности за 2021. годину, за субвенције јавним нефинансијским предузећима и организацијама, у укупном износу од 8 милиона динара.

Право учешћа имају регистрована газдинства у активном статусу за текућу годину, са седиштем на територији општине Параћин, област конкурисања мора бити везана искључиво за пољопривреду и инвестиције у пољопривредну производњу, а реална висина поднетог захтева треба да буде од 20 до 100 хиљада динара.

Општина Параћин расписала је и Конкурс за доделу средстава пољопривредним газдинствима за финансирање камате за пољопривредне кредите, који износе од 50 до 200 хиљада динара, са роком отплате до 12 месеци.

Право учешћа, такође, имају регистрована пољопривредна газдинства уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, са пребивалиштем и производњом на територији општине Параћин. По основу овог конкурса финансираће се камате на кредите уговорене од 01. јануара ове године. Овим конкурсом су опредељена средства у укупном износу од милион динара, а за финансирање камате за пољопривредне кредите биће опредељивана бесповратно.

Општинска управа Параћин, Томе Живановића 10. ,35250 Параћин , Србија
телефон +381 35 563 601 , факс +381 35 563 165, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.