НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Увид у део бирачког списка, за општину Параћин

ЧЕТВРТАК, 21. 05. 2020.

 У приземљу зграде општине Параћин, тачније на шалтеру број 5, у канцеларији број 5, изложен је на увид део Јединственог бирачког списка, за територију општине Параћин, где се увид у бирачки списак обавља рачунарски, уношењем матичног броја грађана, у циљу провере да ли су уписани у списак и да ли су унети подаци тачни.

 Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка, грађани са пребивалиштем, односно, интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Параћин, могу поднети Одељењу за општу управу и заједничке послове, Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове, сваког радног дана од 7:30 до 15:30, као и суботом, од 8 до 14 сати, најкасније до 5. јуна ове године, односно до дана закључења бирачког списка.

 Грађани могу, од расписивања избора за народне посланике Народне скупштине до, најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, закључно са 30. мајем, да поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати по месту боравишта на територији општине Параћин. Тај податак се не може мењати до окончања изборног поступка.

 Увид у Јединствени бирачки списак може се обавити и електронским путем, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online