НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Чека се одговор за 3 спорна бирачка места

ЧЕТВРТАК, 25. 06. 2020.

 О поништењу изборних резултата на бирачком месту 25, у Месној заједници Бусиловац, Управни суд би, по Закону о локалним изборима, требало да одлучи у року од 48 сати од подношења жалбе на решење Општинске изборне комисије о поништењу и одговора на жалбу, који је комисија поднела у законски утврђеном року. Одлука се очекује најкасније сутра, каже председник Општинске изборне комисије, Андреја Николић.

 За Решења о поништењу избора на бирачким местима 11, у Клубу пензионера и 54, у Месној заједници Шавац, још увек тече рок за подношење жалби. Уколико их буде, понављање избора на оба бирачка места такође ће зависити од одлуке надлежног Управног суда. Одлука донета у поступку по жалби је правноснажна и против ње се не могу поднети захтев за ванредно преиспитивање или понављање поступка, предвиђени Законом о управним споровима. На бирачким местима на којима изборни поступак није законски спроведен, избори се понављају 7 дана од утврђивања неправилности, пошто их распише Општинска изборна комисија, по првобитно утврђеној листи кандидата, а коначни резултати избора утврђују се по завршетку поновљеног гласања.

 Најкасније 15 дана од проглашења коначних резултата, председник претходног сазива Скупштине општине Параћин, сазива седницу, на којој ће бити конституисан највиши орган локалне власти у новом сазиву.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online