НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Поновни локални избори на три бирачка места 1. јула

ПОНЕДЕЉАК, 29. 06. 2020.

 Правоснажним пресудама и решењима Управног суда о одбацивању жалби, потврђене су Одлуке Изборне комисије општине Параћин о поништењу резултата гласања на бирачким местима број 25 у Бусиловцу, број 11 у Клубу пензионера у граду и број 54 у Шавцу, због нерегуларности у спровођењу изборне процедуре. На седници одржаној у 26. јуна, општинска Изборна комисија донела је Решење о расписивању поновних избора за одборнике Скупштине општине Параћин, на бирачким местима на којима је Решењима од 22. јуна гласање поништено и наложено понављање.

 Одлучено је да локални избори, буду поновљени у среду, 1. јула, на адресама на којима се гласало 21. јуна, по истој збирној листи кандидата и истим коначним бројем од 1864 бирача, евидентираних у делу јединственог бирачког списка, на дан одржавања избора који се понављају.

 Гласање ће се спроводити по одредбама Закона о локалним изборима, којима се уређују поновни избори, по овереним изводима из бирачког списка које надлежно министарство доставља општинској Изборној комисији. Поништењем избора распуштене бирачке одборе, замениће нови, што подразумева именовања председника, заменика, чланова сталног и проширеног састава бирачких одбора. Биралишта у Бусиловцу, Клубу пензионера и Шавцу, ће бити отворена од 7 до 20 сати.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 7 guests online