НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Седница Општинског већа

ПЕТАК, 03. 07. 2020.

 На 503. седници Општинско веће је прихватило и на Скупштину, по редовном поступку, упутило редовни годишњи финансијски извештај за 2019. годину ЈКП "Параћин", са мишљењем овлашћеног ревизора и Одлуком Надзорног одбора, затим Одлуку Надзорног одбора тог јавног предузећа о расподели добити по завршном рачуну за 2019. године и Извештај о степену реализације годишњег програма пословања за прошлу годину ЈКП-а, са одлуком Надзорног одбора. Како је образложио директор ЈКП-а, Данијел Живковић, екстерни ревизор је дао позитивно мишљење, предузеће је у 2019. остварило добит од милион и 305 хиљада динара, а програми су спроведени у целости.

 Веће је поводом разматрања жалбе Емире Николић из Параћина на решење центра за социјални рад, поништило решење Центра а предмет је враћен на поновно одлучивање првостепеном органу.

 На овој седници је усвојен предлог решења о именовању Комисије за примопредају непокретности између општине Параћин и "Римастера", затим Извештај о раду са финасијским извештајем за 2019. годину основне школе "Вук Караџић", у Поточцу, на који сагласност треба да да и председник општине.

 Чланови већа су усвојили и извештај Комисије за оцену годишњих и посебних програма у области спорта, да се настави финансирање спортских организација у 2020. години, у складу са ребалансом буџета и продужи рок до 31. јула за враћање ненаменски утрошених средстава за 2019. годину у буџет општине, због проглашења пандемије изазване вирусом КОВИД-19.

 На седници су усвојене и измене финансијских планова за ову годину, настале у складу са ребалансом буџета, за 37 месних заједница.

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online