НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
За 7 дана у Поморављу још 41 позитивна особа

ЧЕТВРТАК, 09. 07. 2020.

 Према последњем ажурирању података Завода за јавно здравље "Поморавље" у Ћуприји, у периоду од 30. јуна до 6. јула, потврђен је позитиван налаз на КОВИД-19 за 41 лице у целом Поморавском округу. У последњих месец дана, у Параћину је регистрована 31 особа позитивна на вирус короне.

 Према подацима Завода за јавно здравље у Ћуприји, у периоду од 30. јуна до 6. јула, на територији поморавског округа је на КОВИД-19 тестирано 148 особа, са израженим симптомима, односно, индикацијама за тестирање ПЦР тестом. Од тог броја, позитивна је 41 особа, а негативних је 36. За 71 узорак резултати се још увек чекају. 6. јула, када су подаци на сајту Завода за јавно здравље ажурирани, узорковано је укупно 38 особа са индикацијама инфекције вирусом короне.

 Епидемиолошка ситуација у Поморављу из нестабилне прелази у неповољну, каже се на сајту и аплеује се на грађане да се строго придржавају свих прописаних мера превенције ширења вируса короне.

 Ковид амбуланта параћинског Дома здравља ради од 7 до 21 сат, радним данима и викендом, од 7 до 20 сати, а свакодневно обавља прегледе свих који се јаве због респираторних сметњи, односно сумње на инфекцију вирусом короне. Индиковани случајеви упућују се на тестирање ПЦР тестом, а они са сумњом на корону, али без изражених симптома, као и сви којима предстоји болничко лечење, упућују се на серолошко тестирање.

 Податке о броју тестираних, негативних и позитивних на дневном нивоу, Дом здравља упућује општинском Кризном штабу, који је за сада једини извор детаљних информација везаних за епидемиолошку ситуацију у општини Параћин. Према тим подацима, у последњих месец дана, у Параћину је регистрован 31 случај инфекције вирусом короне.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU