НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
У наредних 15 дана формирање Скупштине у Параћину

ПЕТАК, 10. 07. 2020.

 У наредне две недеље, односно законских 15 дана од утврђивања и објављивања коначних резултата избора за одборнике Скупштине општине Параћин, биће сазвана и прва седница на којој ће бити конституисани највиши органи локалне власти у Параћину.

 Конститутивну седницу заказује досадашњи председник скупштинског сазива и на њој ће, јавним гласањем, бити потврђени мандати одборника на основу освојених гласова на изборима, по редоследу са изборних листа.

 Будући сазив Скупштине општине Параћин, чиниће одборници са 6 листа, са следећим бројем одборничких мандата - 28 "Александар Вућич – За нашу децу", 14 "Саша Пауновић - Сигурно напред", 5 "Сви за Параћин - Томислав Шалетић", 4 "Здрава прича - Ти се питаш", 3 "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије" и један одборник са листе "Драган Марковић Палма – Јединствена Србија".

 Нови скупштински сазив биће конституисан избором председника и постављањем секретара, а Скупштина ће, на предлог председника Скупштине, из реда одборника, тајним гласањем бирати председника општине на период од четири године, већином гласова од укупног броја одборника. Избором на функцију, председнику престаје одборнички мандат и заједно са замеником, кога на његов предлог, по истом поступку бира Скупштина, биће на сталном раду у општини.

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online