НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Ковид амбуланта викендом ради од 7 до 20

ПЕТАК, 31. 07. 2020.

 Према последњем пресеку стања, у Параћину је за последња 24 сата потврђен још један случај лица позитивног на корона вируса. Реч је о резултатима налаза за ПЦР тестове узетих у среду, који су стигли јутрос, где је од 6 узорака један позитиван. Током јучерашњег дана је узето 9 узорака, за које резултати данас до 14 сати нису стигли и исто толико и данас, подаци су Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, одакле се налази на анализу, преко ћупријског Завода за јавно здравље шаљу у “Торлак”.

 Иначе, радно време Ковид амбуланте је и даље радним данима од 7 до 21, викендом од 7 до 20 сати. Ковид амбуланта ради при Дома здравља.

 Грађани који имају сумњу на инфекцију корона вирусом ту обављају прегледе, а из управе Дома здравља апелују на њих да се лекарима јаве на време, бар два сата пре истека радног времена, како би се сва дијагностика обавила благовремено и како би могли бити припремљени налази потребни за даље упућивање на серолошко или ПЦР тестирање. Наиме, пацијентима код којих се сумња на ковид ради се анализа крви и рентгенски снимак плућа, а за резултате је потребно најмање сат времена, тако да лекари моле грађане да то имају у виду.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online