НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Прва седница већа у новом сазиву

ПЕТАК, 18.09.2020. 

На првој седници Општинског већа у новом сазиву, којом је председавао председник, Владимир Милићевић, између осталог, усвојен је предлог Пословника о раду већа Општине Параћин, у складу са Законом и Статутом општине.

 

 
И прва седница Скупштине у новом сазиву

ПЕТАК, 18.09.2020. 

Након конститутивне седнице Скупштине општине Параћин одржане 4. септембра, данас је одржана и прва редовна седница Скупштине општине, којом је председавала председница, Славица Јовановић.

 

 
Одрађен третман сузбијања крпеља

ПЕТАК, 18.09.2020. 

Третирањем школских, дворишта вртића и других јавних објеката, паркова и свих зелених јавних површина на подручју града и свих сеоских месних заједница параћинске општине, завршена је реализација овогодишњег Програма дезинсекције у општини Параћин. Наредних дана, такођа предвођена општинским програмом, креће системска дератизација на читавој територији општине Параћин..

 

 
Спроведена и акција сузбијања ларви комараца

ПЕТАК, 18.09.2020. 

После четвртог ларвицидног третмана из републичког Програма сузбијања комараца, као превентивне мере, која се истовремено спроводи на подручјима општина и градова Поморавског округа, спроведеног на читавој територији општине Параћин, могуће је очекивати још један, како би се постигли дуготрајнији ефекти.

 

 
Од последица короне у Поморављу преминуло 60 лица

ПЕТАК, 18.09.2020.

 У периоду од 11. до 14. септембра, према подацима Завода за јавно здравље “Поморавље”, у Ћуприји, по један нови случај инфекције корона вирусом регистрован је у Параћину, Ћуприји и Свилајнцу, док у осталим поморавским општинама и граду Јагодина нису потврђени нови случајеви. Укупан број заражених у Поморављу је, од почетка епидемије, повећан се на 1.321 (Ћуприја 447, Јагодина 364, Параћин 275, Свилајнац 87, Деспотовац 81, Рековац 67). Са територије Поморавског округа до сада је тестирана 7.851 особа. Опоравило се 1.139, 68 особа код којих је потврђена инфекција корона вирусом је преминуло, а 60 лица се налази на болничком или кућном лечењу.

 

 
Гађање на Пасуљанским ливадама, од 21. до 23.

ПЕТАК, 18.09.2020.

 Припадници 98. ваздухопловне бригаде Војске Србије изводиће гађања на Интервидовском полигону "Пасуљанске ливаде", од 21. до 23. септембра, начелно од 8 до 18 сати и у том периоду ће, у циљу спречавања последица, бити забрањено кретање, задржавање и боравак људи у том реону. Полигонски простор биће јасно означен, обележен црвеним заставицама и натписима са упозорењем, из безбедносних разлога. Упозорава се становништво да, ако по завшетку гађања, на том простору пронађе неексплодиране пројектиле о томе обавести Полицијску станицу у Параћину или команду Војске Србије која је изводила гађање. У том периоду ће бити и интензивног летења војних ваздухоплова, наводи се у обавештењу Команде 98. ваздухопловне бригаде.

 

 
Прво заседање Скупштине у новом сазиву

ЧЕТВРТАК, 17.09.2020. 

За петак је заказана прва седница Скупштине општине Параћин, у новом сазиву.

 

 
Др Бацић: ситуација још увек није безбедна

ЧЕТВРТАК, 17.09.2020. 

На одељењу Ковид болнице у Параћину тренутно се налази петоро пацијената, од којих је само један позитиван на вирус. Од почетка овог месеца регистрована су 4 нова случаја, према подацима Ковид болнице, у другом таласу 126, а укупно од почетка пандемије 276 позитивних случајева, у параћинској општини.

 

 
Појачана контрола поштовања епидемиолошких мера

ЧЕТВРТАК, 17.09.2020.

 На основу Наредбе о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору и Наредбе о измени Наредбе о забрани окупљања, у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19 забрањена су јавна окупљања на целој територији Србије на јавним местима, у затвореном и отвореном простору – када се истовремено окупља више од 30 лица, с тим што растојање између присутних мора бити најмање 1,5 метара, односно на свака 4 м² може бити присутно једно лице. Забрана окупљања траје док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19. У складу са том Наредбом обавештавају са грађани, правна лица и предузетници да су дужни да поштују прописане мере и понашају се у складу са њима. Влада Републике Србије је задужила Министарство здравља и МУП да, у сарадњи са Координационом комисијом за инспекцијски надзор и инспекцијским службама општине Параћин, појачају контролу поштовања свих важећих епидемиолошких мера. Грађани који уоче непоштовање превентивних мера то могу пријавити путем јединственог Контакт центра за инспекције, посредством портала www.inspektor.gov.rs или позивом на број телефона 011/63-50-322, каже са у саопштењу Штаба за ванредне ситуације општине Параћин, које је потписао командант Штаба, Владимир Милићевић.

 

 
Безбедност деце у саобраћају

ЧЕТРТАК, 17.09.2020. 

Параћински Црвени крст, у сарадњи са саобраћајном полицијом, часовима одржаним у млађим разредима основне школе "Радоје Домановић", отпочео је овогодишњу акцију "Безбедност деце у саобраћају". Следећа на реду је основна школа "Момчило Поповић".

 

 
Црвени крст дели помоћ најугроженијима са села

ЧЕТВРТАК, 17.09.2020.

 После уобичајног и корисницима најављеног једнодневног прекида, због сумирања стања и ангажовања на другим програмским активностима, у Црвеном крсту од сутра се наставља расподела хуманитарних пакета помоћи социјално најугроженијим лицима и породицама из сеоских месних заједница општине Параћин. Од 400 обезбеђених, посредством министарства надлежног за социјалну политику, у претходна три дана око стотинак корисника је преузело пакете, а они који су се грешком дошли данас, такође су преузели своја следовања. Преостале количине ће, по утврђеном распореду, бити расподељење до краја следеће недеље. Како би помоћ добили они којима је најпотребнија, из програма који Црвени крст, иначе, једном годишње спроводи са министарством, лица која имају право на пакете, одређује Центар за социјални рад, међу корисницима одређених услуга социјалне заштите. Иначе, пакети се не морају преузимати лично, довољно је да они који дођу да их презму, дају на увид личну карту лица на које гласи позив.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online