НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Мањи број прегледа у Ковид амбуланти

ПОНЕДЕЉАК, 10. 08. 2020. 

У последњих недељу дана, у Ковид амбуланти параћинског Дома здравља опада број прегледа и узорковања, а позитивних на Ковид-19 је, од почетка августа, само троје.

 

 
Троје позитивних од 1. августа

ПОНЕДЕЉАК, 10. 08. 2020.

 Од 4 резултата узорака за ПЦР тестове узетих у четвртак, који су стигли прошлог петка, у вечерњим сатима, потврђен је један налаз позитиван на КОВИД 19, а међу 7 резултата од петка, који су стигли у суботу, још један, подаци су Ковид амбуланте, параћинског Дома здравља. Закључно са недељом, 9. августом, то су три позитивна пацијента, од почетка августа, кажу у Ковид амбуланти.

 

 
Од данас вакцинација будућих првака

ПОНЕДЕЉАК, 10. 08. 2020. 

Данас је у Дечијем диспанзеру почела вакцинација будућих ђака првака. Према подацима Предшколске установе "Бамби" 459 деце завршило је, ове године, обавезан предшколски програм.

 

 
Припреме за реконструкцију школе у Сикирици

ПОНЕДЕЉАК, 10. 08. 2020. 

После избора извођача и надзорног органа, сви објекти основне школе "Бранко Крсмановић" у Сикирици, припремају се за почетак комплетне реконструкције, по пројекту из донације Владе Швајцарске конфедерације, који се реализује у сарадњи Министарства енергетике и општине Параћин.

 

 
Успостављање новог система на паркингу иза коцке

ПОНЕДЕЉАК, 10. 08. 2020. 

Сектор за управљање јавним паркиралиштима у општини Параћин, увођењем новог система који је, за сада, још увек у припреми, омогућиће ефикасније коришћење уређених паркинг места иза "Коцке".

 

 
БИД зона без конкурса у августу

ПОНЕДЕЉАК, 10. 08. 2020.

 Овог месеца преко БИД зоне неће бити расписан конкурс за уређење кровова и фасада, како је најављено након одустајања од расписивања конкурса за унапређење водоснабдевања. За доделу бескаматних кредита за куповину оног што је потребно за стабилан притисак воде у стамбеним зградама, није било заинтересованих, што значи да су стамбене заједнице то питање већ решиле. За нови конкурс за фасаде и кровове, за који су потребна већа средства, чека се прилив повраћаја средстава, односно отплате претходних кредита.

 

 
Подаци Ковид амбуланте

ПЕТАК, 07. 08. 2020.

 Према подацима Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, међу резултатима 6 налаза, узетих за тестирање за ПЦР тестове у среду, за које су резултати стигли данас, нема новооболелих. Резултати тестова за 4 лица, за које су узорци узети у четвртак, данас до 14 сати нису стигли, а данас је за тестирање узето 7 узорака, који се из параћиског Дома здравља, преко ћупријског Завода за јаво здравље шаљу за Београд, у неку од референтних лабораторија, тренутно у Лабораторију “Ватрено око”.

 На основу резултата тестирања, према подацима Ковид амбуланте, регистрован је само један новооболели, од почетка августа, остале информације о броју новооболелих од корона вируса стижу из других здравствених установа, у зависности од тога преко које од њих је рађено тестирање, преко Завода за јавно здравље у Ћуприји, Опште болнице или неке друге установе.

 

 
Корона стопирала и Ђачку ликовну колонију

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

С обзиром на епидемиолошку ситуацију још једна дугогодишња манифестација овог лета неће моћи да буде реализована, а то је Ђачка ликовна колонија, чији је организатор параћинска Библиотека "Др Вићентије Ракић".

 

 
Јуче прикупљено 15 јединица крви

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

Нестабилна епидемиолошка ситуација и даље утиче на негативан тренд одзива добровољних давалаца крви, на последњим акцијама спроведеним у Параћину, током јула и у првој недељи августа. Организатори, параћински Црвени крст и нишки Завод за трансфузију, уз апел грађанима да се у већем броју одазову следећој акцији, поручују да се оне спроводе уз примену свих препоручених мера.

 

 
У Скупштини Србије петоро посланика из Поморавља

ПЕТАК, 07. 08. 2020.

 Поморавски округ представљаће петоро посланика у Народној Скупштини Републике Србије, троје кандидата са листе "Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија" и два посланика са листе "Александар Вучић – За нашу децу".

 Напредњаке ће у српском парламенту представљати доскорашњи председник општине Ћуприја, Нинослав Ерић и председник Градског одбора СНС-а у Јагодини, Никола Радосављевић. Политику коалиције "Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија" заступаће троје народних посланика из Јагодине, Драган Марковић Палма, Живота Старчевић и Марија Јовановић, сви чланови Јединствене Србије. Постоји могућност да и Параћин, након 8 година, добије представника у Народној Скупштини Републике Србје, а реч је о Предрагу Милошевићу, који је био 200 на изборној листи напредњака, пише Портал 035.

 

 
Завршено уређење пољских путева за ову годину

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

Реализација овогодишњег општинског програма санације пољских путева је завршена.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 7 guests online