НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
У поноћ истиче рок за предају кандидатура

ПЕТАК, 05. 06. 2020.

 За предстојеће локалне изборе, који ће бити одржани у недељу, 21. јуна, општинска изборна комисија је, до сада, прогласила 7 изборних листи кандидата за одборнике будућег сазива Скупштине општине Параћин.

 Изборној комисији су јуче документацију поднеле још две групе грађана, о чијем ће проглашењу надлежна комисија одлучивати на наредним седницама.

 У складу са утврђеним роковима спровођења изборних процедура, рок за подношење предлога кандидата за одборнике локалне скупштине, подржаних од стране најмање 30 бирача по кандидату, истиче у поноћ.

 

 
Тест на КОВИД-19 од 1. јуна могућ на лични захтев

ПЕТАК, 05. 06. 2020. 

Од 1. јуна је могуће урадити тестове који се плаћају, на лични захтев, на КОВИД-19, као и брзи серолошки тест, који показује присуство антитела.

 

 
Моравска, у Жабару, комплетно под асфалтом

ПЕТАК, 05. 06. 2020. 

Асфалтирањем последњег крака Моравске улице у Жабару, после дужег решавања имовинских проблема и изградње канализације, приградско насеље Месне заједнице "Бранко Крсмановић" комплетно је покривено инфраструктуром. До сада, имовински рашчишћене Власинска, Иве Андрића, у Насељу цара Душана без броја и део улице код Пионира, у Насељу царице Милице, биће асфалтиране у наредном периоду, док се за остале у приградским насељима очекује решавање имовинских проблема, што ће омогућити и њихову изградњу.

 

 
500. седница Општинског већа

ПЕТАК, 05. 06. 2020. 

Веће општине Параћин, одржало је 500. заседање, са кога су Скупштини на усвајање, по хитном поступку, прослеђени предлози још два акта.

 

 
Одборници после 6 година, поново у Позоришту

ПЕТАК, 05. 06. 2020. 

Након 6 година скупштинско заседање данас се поново одржава у сали градског Позоришта. Последња Скупштина у Позоришту је одржана на дан поплаве у Параћину, 2014. године, 15. маја. С обзиром на то да је Позориште било поплављено и веома оштећено у поплави, касније су се скупштинска заседања преселила у зграду Скупштине општине. Иначе, током проглашеног ванредног стања у Републици Србији, претходних пар месеци, одборници су гласали "на даљину", електронским путем, у складу са Посебним пословником о раду у ванредном стању и ванредној ситуацији.

 

 
Од 1. јуна пуна цена за боравак деце у вртићима?

ПЕТАК, 05. 06. 2020.

 Пред одборницима ће се на данашњем скупштинском заседању, поред осталог, наћи и Одлука коју је Управни одбор Предшколске установе "Бамби" упутио Скупштини на разматрање и усвајање, а која се односи на начин задуживања корисника.

 Предложено је да се од 1. јуна обавља пун обрачун задужења, односно да се врати стари начин обрачунавања сходно укидању ванредног стања, у складу са чланом 3 Уговора о пријему деце на целодневни боравак у вртиће Предшколске установе "Бамби". То би значило да се пун обрачун врши по утврђеној месечној цени од 5 хиљада 175 динара, а за дане оправданог одсуства детета наплаћује 50 одсто од дневне цене.

 

 
Изложба "Три века пива" у новом Културном центру

ПЕТАК, 05. 06. 2020. 

У галерији новог Културног центра постављена је изложба "Три века пива", у организацији Завичајног музеја, а посетиоцима је доступна радним данима, од 9 до 21 сат.

 

 
Предаја листа за локалне изборе до 5. јуна

ЧЕТВРТАК, 04. 06. 2020.

 За подношење предлога изборних листи кандидата за одборнике новог сазива Скупштине општине Параћин, преостала су још два дана, тачније рок истиче 5. јуна. Одборници се бирају на непосредним изборима, тајним гласањем. Политичке странке и групе грађана могу предложити највише 55 лица, колико је и одборничких места у локалној скупштини, а сваки кандидат мора имати подршку најмање 30 бирача. Општинска изборна комисија прогласила је до сада 7 листи за локалне изборе, који ће бити одржани у недељу, 21. јуна, на 55 бирачких места у општини Параћин.

 

 
Сутра истиче рок за увид у бирачки списак

ЧЕТВРТАК, 04. 06. 2020. 

Сутра истиче рок за увид у бирачки списак, а грађани могу извршити промене у Одељењу за општу управу и заједничке послове општине Параћин.

 

 
Припрема за асфалт и једне од улица у Стубици

ЧЕТВРТАК, 04. 06. 2020. 

По овогодишњем Програму изградње 30 улица у 20 села параћинске општине, у Стубици се изводе радови пред асфалтирање једне од саобраћајница, чија је изградња договорена са мештанима. Осим у селима, план општине Параћин је да, ове године, у граду и приградским насељима реконструише, односно, изгради 50 улица.

 

 
Решава се вишедеценијски проблем водоснабдевања

ЧЕТВРТАК, 04. 06. 2020. 

Велики пројекат који је држава омогућила у сарадњи са немачком развојном КФW банком, за унапређење водоснабдевања, добио је још један свој финални производ - реконструисани транспортни цевовод у Чика Тасиној улици, из правца Горуња, до главног резервоара на Карађорђевом брду. "Програм водоснабдевања и канализације у општинама средње величине", уз финансијску помоћ немачке Владе и Европске уније, преко немачке КФW банке и у сарадњи са републичким Министарством грађевине, саобраћаја и инафраструктуре, реализује Јавно предузеће "Водовод" и спроводи стручни надзор.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online