НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Прва редовна седница Скупштине

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Због избора за председника општине Параћин, Владимиру Милићевићу, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу", као и због избора за заменика председника општине, Милану Симићу са исте изборне листе, на првој редовној седници Скупштине општине Параћин, потврђен је престанак одборничких мандата. Престанак одборничких мандата Скупштина је потврдила и члановима Општинског већа изабраним из редова одборника – Новици Марковићу, Дејану Нешићу, Дејану Миладиновићу и Милошу Нешковићу, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу", затим Браниславу Стојановићу, са изборне листе "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије" и Жарку Савићу, са изборне листе "Здрава прича – ти се питаш". Због постављења за помоћника председника општине потврђен је престанак одборничког мандата и Марији Миленковић, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу". На предлог Одбора за мандатно административна питања мандати одборника потврђени су Живадинки Ђорђевић, Тијани Перић, Бојану Петровићу, Пуниши Гајићу, Јови Ристићу, Милени Стојановић и Сањи Јоцкић Ицић, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу", затим Горану Јованкићу са изборне листе "Здрава прича ти се питаш" и Снежани Глиговић, са изборне листе "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије". Нови одборници су положили заклетву.

 

 
Нови директори музеја и Пословног центра

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Поред осталог, на првој седници Скупштине општине Параћин именована су и два вршиоца дужности директора, једног јавног предузећа и једне установе културе. За вд директора Завичајног музеја именована је Тијана Пешић, док је Скупштина досадашњег директора, Бранислава Стојановића, разрешила дужности. За вд директора Пословног центра именован је Бранислав Перић, након разрешења досадашње директорке тог јавног предузећа, Александре Стојановић.

 

 
Јавни позив за септембарска признања

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Поводом 27. септембра, празника општине Параћин, Одбор за награде и признања Скупштине општине Параћин, позвао је предузећа, установе, синдикалне организације, месне заједнице, невладине, хуманитарне организације и друга правна лица и грађане општине Параћин, да предложе кандидате за доделу награда и јавних признања општине Параћин. У 2020. години биће додељено звање почасног грађанина општине Параћин, плакета општине и то златна, сребрна и бронзана, диплома општине, новчана награда, захвалница и похвала. Награде и јавна признања додељују се за постигнуте резултате у раду, однос према грађанима, остварене резултате у пословању, остварене награде на републичким такмичењима, сајмовима и другим манифестацијама, допринос развоју међуљудских односа, за значајна остварења и резултате рада у науци, привреди, пољопривреди, уметности, култури, здравству, образовању, спорту, социјалној и дечијој заштити, локалној самоуправи, очувању, побољшању и заштити животне средине, као и у другим видовима стваралаштва у општини. Јавно признање може се доделити изабраном, именованом и постављеном лицу у органима општине и док му траје мандат. Одбор за награде и признања Скупштине Параћин ће након разматрање приспелих предлога, доставити предлог кандидата Скупштини општине која доноси одлуку о додели награда и јавних признања. Предлози се, образложени и у писаној форми достављају Одбору за награде и признања на адресу Скупштине општине Параћин, поштом, као и електронски, на адресу секретара Скупштине општине или лично у Услужном центру на шалтеру број 7, најкасније до 24. септембра, стоји у јавном позиву који је потписао председник Одбора за награде и признања, Звонко Царевић.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online