НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Саопштење за јавност

На основу прилога објављеног у медијима 27.маја 2020.године, председник општине Параћин Саша Пауновић даје следећу изјаву:

Општина Параћин покренуће процедуру за смену Радише Јовичића директора О.Ш. ''Вук Караџић'' у Поточцу који по мом мишљењу не само да би морао да изгуби јавну функцију коју обавља, већ је питање да ли би уопште требало да остане у систему образовања и васпитања.
Његова одгoворност је двострука.

1.Као директор школе није обављао своју дужност. Дозволио је да расвета у школском дворишту и на спортским теренима годинама буде ван функције, а сами спортски терени и школско двориште буду запуштени до те мере да се спортски терени не могу користити, иако се годинама уназад од њега тражило да реши тај проблем, а за шта је Општина издвајала средства у буџету.

2.Други разлог за његову одговорност је то што је, како стоји у извештају медија и као што тврде мештани Рашевице, дозволио, па чак изгледа и организовао акцију политичке странке у школском простору и то политичке странке на чијој се листи за одборнике налази он сам.

Ово је апсолутно противзаконито и несумњив разлог да директор школе који тако поступа буде разрешен истог трена.

Позивам министра просвете господина Младена Шарчевића да покаже исту ревност какву је показао приликом смењивања других директора у Параћину због минорних пропуста у раду, а заправо због тога јер нису били чланови Срппске напредне странке, и да изврши своју дужност и разреши дужности директора О.Ш. Вук Караџић Поточац Радишу Јовичића.

28.05.2020.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

Саша Пауновић,дипл.инж.ел.

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online