НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Болница може да прими већи број пацијената

СРЕДА, 15. 07. 2020. 

Параћинска Општа болница је спремна за повећање броја оболелих од вируса короне, са нових 60 лежајева и 5 аспиратора. За сада, епидемиолошка ситуација у Параћину показује постепен, а не нагли пораст броја новооболелих. У периоду од почетка јуна до сада, потврђено је четрдесетак позитивних случјева, рекао је за Канал М, доктор Саша Бацић, директор Опште болнице у Параћину.

 

 
На улазу у Дом здравља мерење температуре

СРЕДА, 15. 07. 2020. 

Сви пацијенти који из било којих разлога улазе у Дом здравља, најпре пролазе кроз контролу телесне температуре, која се обавља бесконтактним топломером.

 

 
Рад базена "Престиж" у доба короне

СРЕДА, 15. 07. 2020. 

Отворени базени на комплексу базена "Престиж" до даљег је отворен за посетиоце, од 10 до 19 сати, а уколико због епидемиолошке ситуације буду порписане строже мере и то ће се поштовати.

 

 
Уређење пољских путева у 36 месних заједница

СРЕДА, 15. 07. 2020. 

За овогодишње уређење пољских путева у укупно 36 месних заједница, из општинског буџета је издвојено 4,7 милиона динара. Радови се одвијају добрим темпом и до сада је урађено више од половине посла, каже начелница Управе за пољопривреду, Славка Јовановић.

 

 
Молба ПУ "Бамби" родитељима који уписују децу

СРЕДА, 15. 07. 2020.

 Предшколска установа "Бамби" је на својој званичној фејсбук страници објавила молбу упућену родитељима који су аплицирали за упис деце у припремни предшколски програм и вртиће, електронским путем, преко Е-управе, да се, због проблема насталог на сајту Е–управе, односно, због онемогућавања пријема захтева за упис, обавезно јаве у вртић "Колибри", како би био извршен пријем документације. Из Предшколске установе "Бамби", такође, наводе и број телефона 562-187, за све додатне информације.

 

 
У недељу због радова на мрежи искључења струје

СРЕДА, 15. 07. 2020.

 Из параћинске Електродиструбуције обавештавају потрошаче да ће, због планираних радова на мрежи и електроенергетским објектима, у недељу, 19. јула, доћи до искључења струје у граду и селима, по утврђеном распореду.

 Најдуже ће без струје бити потрошачи у центру града, у згради изнад маркета "Идеа", улаз број 1 и зграда Општине, од 12 до 20 сати.

 Само један сат ће без струје бити зграде СУП-а и Општинског суда, улаз број 2, у згради изнад маркета "Идеа", војна зграда на углу Улице мајора Марка и Улице владике Николаја, део Улице мајора Марка, ка Цркви и просторије катастра, од 12 до 13 сати.

 Због ремонта постројења Трафо станице у Главици, на по један сат, од 8 до 9 преподне и од 17 до 18 сати послеподне, без струје ће бити највећи део града, осим Јагодњака и Глождака. Без струје ће у том периоду бити и погони Чоколенда, Бомбонаре, Пекаре, хотел Орбис, МЗ Главица и Индустријска зона, са већим потрошачима, као што су предузећа "Милић", "Матокс", бетоњерка "Ралевић", ауто центар "Ефикс", БМВ сервис, репетитори на Чукари, као и цело конзумно подручје Поповца - Забрега, Буљане, Бошњане, Извор, Грза, Клачевица, Лешје, Доња и Горња Мутница, Шалудовац, Плана, Давидовац, Мириловац, Лебина и део Голубовца.

 У недељу ће на кратко, по пола сата, пре и поподне, од 6 до 6:30 и од 18 до 18:30 без струје бити потрошачи са крежбиначког конзума - Дреновац, Доњи Катун, Сикирица, Горње и Доње Видово, Ратаре, Крежбинац, Голубовац, Бусиловац и Својново. Два пута по пола сата, 19. јула, ће од 8 до 8:30 и од 19 до 19:30 без стује бити потрошачи у Стрижи, Данкову, Рибници, Текији, Шавцу, Чепуру, Рашевици, Трешњевици, Поточцу, и предузећима "Бахус", "Љуба инвест", Млекара "Михајловић", "Транскоп", "Валога", "Магнум", Дрво Маг, Багремар, фабрика отпадних вода и водоводна постројења.

 

 
Повећава се и број прегледа и број оболелих

УТОРАК, 14. 07. 2020. 

У Параћину расте број прегледа, заказаних тестирања на КОВИД-19, као и број позитивних. У периоду од 6. јуна, после више од месец дана без иједног позитивног случаја, до данас, тај број износи 38, данашњи су подаци Ковид амбуланте параћинског Дома здравља.

 

 
Завршени радови на Црници

УТОРАК, 14. 07. 2020. 

У Параћину је завршен велики међународни пројекат "Заштита Параћина од великих вода Црнице", који је обухватио уређење речног корита и подизање заштитних бедема дуж реке. У гарантном року извођач радова ће обавити одређене корекције мањих неправилности, које су уочене након бујичног таласа услед великих падавина крајем прошлог месеца, каже Милош Томић, координатор тог пројекта. Пројекат хитних радова на Црници, финасиран је средствима Европске уније, у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања, односно Владом Републике Србије, а донацију је имплементирала Аустријска развојна агенција, која је изабрала и извођача радова, словеначку фирму "Нива". Целокупан пројекат биће проширен, уз одобрење још 500 хиљада евра, за изградњу преграда у горњем сливу Црнице. Ускоро се очекује и потписивање тог уговора, као и почетак радова, каже Томић.

 

 
Спремни пројекти за реконструкцију 7 мостова

УТОРАК, 14. 07. 2020. 

У сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања, а из донације Швајцарске, у Параћину је планирана реконструкција 3 моста за друмски саобраћај и 4 пешачка моста, као пратећи радови на пројекту заштите Параћина од великих вода.

 

 
У средњим школама остало 77 слободних места

УТОРАК, 14. 07. 2020. 

У другом уписном кругу, у параћинске средње школе се уписало само 5 ученика. Свима који полажу разредне испите или из било којих разлога нису успели да се упишу, предстоји и трећи уписни круг, у августу.

 

 
Овог лета нема интересовања за кредите Бид зоне

УТОРАК, 14. 07. 2020.

 Према најавама БИД зоне, приликом понављања конкурса за уређење фасада, на који се јавило 12 стамбених заједница, а три су добиле средства, требало је да као следећи буде расписан конкурс за побољшање водоснабдевања у стамбеним зградама. Међутим, за овај конкурс нема заинтересованих, што значи да станари стамбених зграда тренутно немају проблема са водоснабдевањем. Следећи конкурс за доделу бескаматних кредита стамбеним заједницама, преко БИД зоне, биће расписан у складу са потребама станара стамбених зграда.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online