НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Прва редовна седница Скупштине

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Због избора за председника општине Параћин, Владимиру Милићевићу, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу", као и због избора за заменика председника општине, Милану Симићу са исте изборне листе, на првој редовној седници Скупштине општине Параћин, потврђен је престанак одборничких мандата. Престанак одборничких мандата Скупштина је потврдила и члановима Општинског већа изабраним из редова одборника – Новици Марковићу, Дејану Нешићу, Дејану Миладиновићу и Милошу Нешковићу, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу", затим Браниславу Стојановићу, са изборне листе "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије" и Жарку Савићу, са изборне листе "Здрава прича – ти се питаш". Због постављења за помоћника председника општине потврђен је престанак одборничког мандата и Марији Миленковић, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу". На предлог Одбора за мандатно административна питања мандати одборника потврђени су Живадинки Ђорђевић, Тијани Перић, Бојану Петровићу, Пуниши Гајићу, Јови Ристићу, Милени Стојановић и Сањи Јоцкић Ицић, са изборне листе "Александар Вучић – за нашу децу", затим Горану Јованкићу са изборне листе "Здрава прича ти се питаш" и Снежани Глиговић, са изборне листе "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије". Нови одборници су положили заклетву.

 

 
Нови директори музеја и Пословног центра

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Поред осталог, на првој седници Скупштине општине Параћин именована су и два вршиоца дужности директора, једног јавног предузећа и једне установе културе. За вд директора Завичајног музеја именована је Тијана Пешић, док је Скупштина досадашњег директора, Бранислава Стојановића, разрешила дужности. За вд директора Пословног центра именован је Бранислав Перић, након разрешења досадашње директорке тог јавног предузећа, Александре Стојановић.

 

 
Јавни позив за септембарска признања

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Поводом 27. септембра, празника општине Параћин, Одбор за награде и признања Скупштине општине Параћин, позвао је предузећа, установе, синдикалне организације, месне заједнице, невладине, хуманитарне организације и друга правна лица и грађане општине Параћин, да предложе кандидате за доделу награда и јавних признања општине Параћин. У 2020. години биће додељено звање почасног грађанина општине Параћин, плакета општине и то златна, сребрна и бронзана, диплома општине, новчана награда, захвалница и похвала. Награде и јавна признања додељују се за постигнуте резултате у раду, однос према грађанима, остварене резултате у пословању, остварене награде на републичким такмичењима, сајмовима и другим манифестацијама, допринос развоју међуљудских односа, за значајна остварења и резултате рада у науци, привреди, пољопривреди, уметности, култури, здравству, образовању, спорту, социјалној и дечијој заштити, локалној самоуправи, очувању, побољшању и заштити животне средине, као и у другим видовима стваралаштва у општини. Јавно признање може се доделити изабраном, именованом и постављеном лицу у органима општине и док му траје мандат. Одбор за награде и признања Скупштине Параћин ће након разматрање приспелих предлога, доставити предлог кандидата Скупштини општине која доноси одлуку о додели награда и јавних признања. Предлози се, образложени и у писаној форми достављају Одбору за награде и признања на адресу Скупштине општине Параћин, поштом, као и електронски, на адресу секретара Скупштине општине или лично у Услужном центру на шалтеру број 7, најкасније до 24. септембра, стоји у јавном позиву који је потписао председник Одбора за награде и признања, Звонко Царевић.

 

 
Опада број оболелих од КОВИД-а

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020. 

У Дому здравља обим посла расте у редовном режиму рада са пацијентима, док се у Ковид амбуланти смањује, потврђује недељни извештај о епидемиолошкој ситуацији, односно, подацима којима располаже Дом здравља..

 

 
У Црвеном крсту настављена подела пакета

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020. 

Једном годишње Црвени крст Параћин посредством министарства надлежног за социјалну политику набавља и организује расподелу помоћи у храни и хигјенским средствима за социјално најосетљивије категорије житеља сеоских месних заједница. У првој недељи расподеле око 200 њих је преузело пакете помоћи. Остали ће је, по утврђеном распореду, преузимати до 25. септембра, а они који до тада не буду у могућности, накнадно се могу обратити Црвеном крсту за помоћ која има следује.

 

 
Два злата за Ђурђину Радојковић

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 На првенству Србије у ритимичкој гимнастици, индивидуалном Б програму са два реквизита, протеклог викенда у Свилајнцу, чијем је клубу поверена техничка организација, такмичарка Гимнастичког клуба "Параћин", Ђурђина Радојковић, у категорији пионирки освојила је две златне медаље, за прво место у генералном пласману и прво за вежбу обручем. На овом, иначе, најважнијем такмичењу у сезони, на коме је учестовало 110 такмичарки из 19 клубова Србије, Гимнастички клуб "Параћин" имао је одлично представљање. Међу 30 такмичарки у категорији кадеткиња, Анђела Стевановић освојила је 17. а Ива Цветковић 19. место, а у категорији јуниорки, Марија Вељковић, такође, чланица Гимнастичког клуба "Параћин", у вежби лоптом освојила је 4. а у вишебоју 7. место.

 

 
Пораз за "Јединство" и "Борац" у 8 . колу

ПОНЕДЕЉАК, 21.09.2020.

 Утакмице 8. кола Српске лиге "Исток", протеклог викенда параћински фудабалски клубови "Јединство" и "СФС Борац", изгубили су у гостима. У Власотинцу је "Власина" победила екипу "Јединства" са 1:0, а "Морава", у Владичином Хану, са 2:0 поразила фудбалере "Борца". У 9. колу, наредног викенда, на својим теренима, "Јединство" дочекује "Младост" из Медошевца, "Борац" екипу "Топличанина" из Прокупља.

 

 
И прва седница Скупштине у новом сазиву

ПЕТАК, 18.09.2020. 

Након конститутивне седнице Скупштине општине Параћин одржане 4. септембра, данас је одржана и прва редовна седница Скупштине општине, којом је председавала председница, Славица Јовановић.

 

 
Одрађен третман сузбијања крпеља

ПЕТАК, 18.09.2020. 

Третирањем школских, дворишта вртића и других јавних објеката, паркова и свих зелених јавних површина на подручју града и свих сеоских месних заједница параћинске општине, завршена је реализација овогодишњег Програма дезинсекције у општини Параћин. Наредних дана, такођа предвођена општинским програмом, креће системска дератизација на читавој територији општине Параћин..

 

 
Спроведена и акција сузбијања ларви комараца

ПЕТАК, 18.09.2020. 

После четвртог ларвицидног третмана из републичког Програма сузбијања комараца, као превентивне мере, која се истовремено спроводи на подручјима општина и градова Поморавског округа, спроведеног на читавој територији општине Параћин, могуће је очекивати још један, како би се постигли дуготрајнији ефекти.

 

 
Од последица короне у Поморављу преминуло 60 лица

ПЕТАК, 18.09.2020.

 У периоду од 11. до 14. септембра, према подацима Завода за јавно здравље “Поморавље”, у Ћуприји, по један нови случај инфекције корона вирусом регистрован је у Параћину, Ћуприји и Свилајнцу, док у осталим поморавским општинама и граду Јагодина нису потврђени нови случајеви. Укупан број заражених у Поморављу је, од почетка епидемије, повећан се на 1.321 (Ћуприја 447, Јагодина 364, Параћин 275, Свилајнац 87, Деспотовац 81, Рековац 67). Са територије Поморавског округа до сада је тестирана 7.851 особа. Опоравило се 1.139, 68 особа код којих је потврђена инфекција корона вирусом је преминуло, а 60 лица се налази на болничком или кућном лечењу.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online