Више од 300 матураната параћинских средњих школа тачно у подне, 19. маја, плесаће у исто време са другим матурантима из читаве Србије, обележавајући на тај начин завршетак још једне етапе школовања. Овај спектакл организује Дом омладине у сарадњи са средњим школама. Пре самог плеса ученици завршних разреда средњих школа окупиће се испред Споменика Бранку Крсмановићу, а затим ће у организованом дефилеу доћи до места на ком ће плесати – платоа у центру града у близини градске фонтане. Циљ ове манифестације је удруживање младих људи ради обарања Гинисовог рекорда у синхронизованом плесу, али уз кораке кадрила и музику Штраусове оперете „Слепи миш“ ови млади људи промовисашу радост и дружење. Након плеса, матуранти ће бити у прилици да се забаве уз ди џеја и трубаче.
У циљу размене искустава и упознавања пољопривредника са новитетима у различитим областима пољопривреде и сточарства, локална самоуправа у Параћину ће организовати посету још једном пољопривредном сајму. У питању је традиционални међународни сајам у Новом Саду, деведесети по реду, свакако највећи сајамски догађај у Србији и један од највећих у Европи у области пољопривреде. Како сазнајемо у надлежној општинској служби, приликом пријављивања за одлазак на сајам заинтересовани пољопривредници треба да понесу потврду да им је регистровано газдинство у активном статусу, а једна потврда важи за два члана газдинства.
Министарство културе подржало је и определило средства за четири пројекта за које је параћински Завичајни музеј конкурисао на овогодишњем конкурсу за пројекте културног наслеђа. Министарство културе подржало је још 2 пројекта. Пројекат института за креативно предузетништво и иновације – наставак дигитализације и ревитализације стакларства, у другој фази где је Завичајни музеј партнер, као и пројекат археолошког истраживања локалитета у Дреновцу где је носилац пројекта Археолошки институт.
Општинска управа Параћин, Томе Живановића 10. ,35250 Параћин , Србија
телефон +381 35 563 601 , факс +381 35 563 165, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.