На 15. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу и на изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2024“ параћинска Туристичка организација освојила је неколико награда. Овај резултат додатно потврђује посвећеност и квалитет рада Туристичке организације Параћин, која је у протекле три године освојила укупно 13 награда на разним изложбама и сајмовима широм земље.
У току је јавни позив за избор корисника, у оквиру реализације помоћи намењене побољшању услова становања интерно расељених лица, док су у расељеништву, кроз доделу помоћи за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности. Пријаве на овај јавни позив, са потребном документацијом, предају се у затвореној коверти, лично на Писарници општине Параћин, на шалтеру број 8 или шаљу препорученом поштом, на адресу Tоме Живановића број 10, 35250 Параћин, са назнаком: за „ЈАВНИ ПОЗИВ - НЕ ОТВАРАТИ”. Рок за подношење пријаве, са потребним доказима, је 30 дана од дана објављивања јавног позива, односно до 9. децембра 2024. године, до 15 и 30. Додатне информације могу се добити у згради општине Параћин, у канцеларији број 7 и на број телефона 035/563-601, локал 140. Образац Пријаве, конкурсну документацију, фотокопију Јавног позива, странке могу преузети у канцеларији Повереништва Комесаријата за избеглице и миграције, у згради општине Параћин, сваког радног дана, од 7 и 30 до 15 и 30.
Због извођења радова на регулисању и уређењу колосека железничке пруге Београд-Ниш, на пружном прелазу код штофаре (ул. Кајмакчаланска) доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја и то дана 19.11.2024.г. (уторак) у времену од 08 до 17 часова. Обавештавају се грађани да користе алтернативне путеве у назначеном временском периоду док трају радови као и обавезу на поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Извођач радова је АД ,,Инфраструктура железнице Србије'', секција за одржавање пруге Параћин.
Општинска управа Параћин, Томе Живановића 10. ,35250 Параћин , Србија
телефон +381 35 563 601 , факс +381 35 563 165, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.